Om kvindekoret

Schola Cantorums Kvindekor blev grundlagt i januar 2015. Vi synger klassisk musik fra renæssance til moderne, med afstikkere til folketone, improvisation med mere.

I sommeren 2016 opførte vi sammen med Storstrøms Kammerensemble værket Magnificat af Pernille Louise Sejlund ved Maribo Domkirkes 600-års jubilæum.

2017 var præget af en stor aktivitet med en masse koncerter. I februar havde vi koncert i Lund med uropførelsen af Människans mångfald sammen med det svenske kor Malmö Musikhögskolas Damkör. Koncerten var i forbindelse med festivalen Lund Contemporary, hvor 10 nye korstykker blev uropført af forskellige svenske kor. Det var en hel mini-festival. Ligeledes sang vi sammen med Malmö Musikhögskolas Damkör, da vi i marts 2017 havde koncerter i København og Malmö. Disse var under temaet Maria-koncerter, siden vi primært sang værker som omhandlede Maria. I juni havde vi et spontant projekt med et kor fra Schweiz (Voices) inde i Marmorkirken. I september opførte vi Pernille Sejlunds Magnificat med akkompagnement fra orgel i Hvidovre Kirke. Dernæst sang vi i oktober sammen med Sankt Annæ Pigekor både i Vordingborg Kirke og til Kulturnat i Helligåndskirken. I december havde vi desuden hele tre julekoncerter alle med akkompagnement fra harpe. Den første koncert var i Svenska Gustafskyrkan sammen med kirkens kor, den anden i Metronomen på Frederiksberg med Schola Cantorums Mandskor og den tredje i Sankt Petri Kirke.

Foråret 2018 har budt på koncert i Bromme Kirke, Frederiksberg Kirke, Svenska Gustafskyrkan og Metronomen.

I efteråret 2018 har vi et spændende filmprojekt med Martin Hagbjer, som vi skal igang med.

Koret ledes af Sigrid Damsager, som er uddannet kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun er fast dirigent for Landskoret (Folkekirkens Ungdomskor) og har dirigeret en bred vifte af både kor og orkestre i såvel Danmark som Sverige.

 

Schola Cantorums Kvindekor

Foto: Reinhard Wilting

 

Facebook